VARIETAT SEVILLENCA

(DOP Baix Ebre – Montsià)

SEVILLENCA

La precocitat d’entrada en producció és mitjana, amb una productivitat mitjana i un poc alternant. Varietat poc rústica. Sensible a la sequera i una resistència mitjana a las gelades. Sensible a la mosca que fa postes de manera explosiva i causa danys severs.

Perfil Sensorial

Sevillenca:Oli verge de fruitat mig de tipus verd i de gran complexitat aromàtica, amb notes madures (poma, plàtan i maduixa) i vegetals (fonoll, anís, ametlló, gespa tallada). Dolç i ametllat en boca, és un oli base excel·lent per a cupatges. També és molt interessant per a mercats de Nadal. La seva baixa estabilitat limita la comercialització en mercats llunyans i fa necessari extremar les condicions d’emmagatzematge. Oli molt adequat per a cuiners que busquen olis de perfil “poc dominant”.  

olives sevillenques DOP Baix Ebre Montsià
comprar oli verge extra de la varietat sevillenca (amb DOP Baix Ebre - Montsià) Lacrima Olea de la Cooperativa de Godall.
segell DOP Baix Ebre - Montsià
oli del baix ebre montsia

Paratge associat a la varietat sevillenca: Barraques de pedra seca.

Construccions de pedra en sec per aixopluc, d’entre dos i tres metres de planta circular. En podem trobar principalment a la serra. Declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

40°38’32.8″N 0°28’40.6″E

caseta de pedra del terme de Godall (Tarragona)