VARIETAT FARGA MIL·LENÀRIA

(Oli mil·lenari DOP Baix Ebre – Montsià)

FARGA MIL·LENÀRIA

Aquest oli mil·lenari és producte d’una acurada i laboriosa tasca de recuperació de finques perdudes on trobem oliveres de la varietat FARGA. Són arbres amb un certificat que acredita una edat superior als mil anys i que havent sobreviscut tot superant incendis, glaçades, sequeres i tota mena de plagues encara podem admirar, en tota la seva bellesa i majestuositat, en punts dispersos de la serra i el terme de Godall .


És d’una varietat gairebé extingida que avui ja no es planta perquè ha estat substituïda per altres varietats més productives.

Té a les seves mans l’essència líquida d’un trosset de la història d’aquests arbres que desitgem gaudeixi tal com han fet els nost res avantpassats durant més de mil anys.

Certificació i traçabilitat

L´Agrícola de Godall és un dels molins que elaboren oli mil·lenari certificat d’oliveres mil·lenàries del Territori Sénia. Tot aquest oli procedent de les oliveres mil·lenàries passa els anàlisis químic i pannells de tast oficials corresponents per tal de garantir que la qualitat és suprema. Amb això, i un control total de la traçabilitat del producte, s´aconsegueix la Marca de Garantia Oli Farga Milenària.  

ampolla farga millenaria lacrima olea cooperativa godall
segell DOP
oli del baix ebre montsia
marca de garantia farga milenaria

Paratge associat a la varietat: Oliveres Mil·lenàries del Pou les Piques (Godall)

Godall conserva gran quantitat d’oliveres mil·lenàries a la falda de la Serra de Godall (majoritàriament de la varietat farga). Aquestes oliveres formen part del nostre patrimoni natural.

40°38’35.17″N 0°26’48.26″E