VARIETAT FARGA

(DOP Baix Ebre – Montsià)

FARGA

La farga és una varietat molt antiga i molt vigorosa. La producció és baixa i alternant. L’entrada en producció és tardana. Maduració primerenca i agrupada. Varietat androestèril. Els fruits presenten una elevada força de retenció, que fa difícil la recol·lecció mecanitzada. Sensible a la mosca.

Perfil Sensorial

L’oli de la varitetat farga és un oli verge de fruitat mig-alt amb connotacions clarament verdes (gespa tallada i tocs de plàtan verd o nous verdes, tomaquera i carxofa), amb tendència a donar olis amb un gran equilibri entre dolç, amarg i picant, amb una astringència final lleugera. És un oli força interessant ja sigui com a varietal o per a cupatges i de bona conservació, sobretot quan es fa una recol·lecció primerenca.  

olives fargues
comprar oli d'oliva verge extra premium de la varietat farga Lacrima Olea de la Cooperativa de Godall. Un oli exquisit de les varietats més antigues d'oliveres que es coneixen.
segell DOP
oli del baix ebre montsia

Paratge associat a la varietat farga: Font l’Arboç (camí vell d’Amposta)

Font que brolla la major part de l’any perquè està situada a la part baixa de la Serra de Godall. Hi trobem una gran zona d’esbarjo on la gent va a fer pícnic. 

40°40’8.70″N 0°28’39.91″E

paratge de la Font l'Arboç a Godall