[CAT] LACRIMA OLEA MIL·LENÀRIA by Godall Cooperative, silver medal at the London IOOC 2020

“Lacrima Olea Mil·lenari” , l’oli d’oliva Verge Extra produït a partir de les olives varietat Farga d’oliveres certificades mil·lenàries, ha guanyat la medalla d’argent de la edició del 2020 del prestigiós concurs London International Oil Competition (London IOOC 2020), celebrat a Londres, Gran Bretanya. La Cooperativa Agrícola de Godall és l’elaboradora i embotelladora d’aquesta gamma d’olis de qualitat Premium de la DOP Baix Ebre-Montsià.

Medalla d’argent London IOOC per al Lacrima Olea Mil·lenària

El jurat del concurs internacional London IOOC 2020 està format per representants dels principals països productors d’oli sota l’organització de London Olive Oil Sommelier Certification.

Aquests guardons representen un pas important per a la visibilitat de l’oli verge extra de qualitat Premium elaborat per la Cooperativa de Godall sota la marca “Lacrima Olea”, una marca de recent creació, presentada al mercat el passat mes de març de 2020, i que es presentava per primer cop a un concurs internacional.

El premi es, a més, un reconeixement específic per als varietals inclosos en la DOP Baix Ebre-Montsià, i concretament a la varietat Farga, un oli molt aromàtic i untuós, provinent d’oliveres certificades com a mil·lenàries, avui dia protegides per una legislació específica i que la Cooperativa ha recuperat per a la producció.

La Cooperativa de Godall és una petita cooperativa de la comarca del Montsià, que actualment agrupa un centenar de famílies.

La Cooperativa produeix olis de les varietats autòctones DOP Baix Ebre-Montsià: Farga, Morruda i Sevillenca. Aromàtics i verds, especials per diferents tipus de maridatges. A més, amb la marca Molí Clapises també produeix olis extra verge i verge.

Per garantir una correcta traçabilitat dels seus productes, gestionem directament tots els procediments de cultiu, recol·lecció, producció i distribució. Sense intermediaris.

Els cultius són tradicionals. No intensius. Els arbres tenen el seu espai, son grans i, en alguns casos, com hem dit, mil·lenaris.