VARIETAT EMPELTRE

EMPELTRE

Varietat productiva i alternant. L’entrada en producció és tardana. Maduració primerenca i molt compacta. Els fruits presenten una baixa resistència al despreniment la qual cosa facilita la recol·lecció mecanitzada. Varietat rústica que s’adapta bé a terrenys de baixa qualitat i a la sequera. Sensible a la mosca. Fruit molt valorat per a taula.

Perfil Sensorial

Empeltre: Oli verge de fruitat intens amb notes verdes i madures que es complementen. En boca és amarg i picant amb una astringència final que potencia les percepcions amargues. Tot i així, sol presentar una clara dolçor que equilibra el perfil. Aromes secundàries de baixa complexitat però que recorden clarament la fruita seca (nou). Es tracta d’un perfil molt particular i que sol ser ben acceptat per a cuina, donat que no és dominant a nivell aromàtic. El perfil sensorial de l’oli elaborat amb olives sobremadures s’esdevé molt dolç, pla i clarament de fruitat madur.  

comprar oli verge extra de la varietat empeltre (varietat aragonesa) Lacrima Olea de la Cooperativa de Godall

Paratge associat a la varietat empeltre: Mas de Merades

Antic nucli de cases situat a la vessant occidental de la Serra de Godall que, segons diu la llegenda, podria ser l’origen del poble de Godall.

40°38’20.5″N 0°26’24.6″E

Mas de merades, antic nucli de població a Godall