Receptes amb el nostre oli: Pastissets amb oli picual

Vivim en un territori on la gastronomia i la bona alimentació són rellevants per a la majoria de persones, la dieta mediterrània està a la ordre del dia i és per això que s’ha d’escollir un producte bo i de qualitat. Necessàriament utilitzem oli d’oliva per cuinar qualsevol ingesta (i si no és així, és moment de començar-ho a fer, és el que ens aporta nutrients més sans), des d’amanir una ensalada, fins a fregir el peix, passant per les receptes de pastes i postres típics. En són un exemple les borraines, els pastissets i el coc amb mel.

L’oli d’oliva, com hem anomenat anteriorment, té una gran llista d’efectes beneficiosos per a la salut humana, com són la prevenció de malalties cròniques cardiovasculars, la hipertensió, l’obesitat o fins i tot el càncer. Els anomenats efectes són gràcies al greix que el composa (àcids grassos monoinsaturats)  i altres components minoritaris.

La varietat més recomanable per dur a terme alguns dolços és la picual, té unes qualitats específiques, encara que al territori se’n conrea més d’altre tipus com la morruda, sevillenca i farga. Cadascuna té les seues característiques pròpies. En concret la varietat picual compta amb un alt contingut en àcid oleic i polifenols. Diversos estudis han demostrat el seu paper important en la prevenció i tractament de patologies com el colesterol. Pel que fa al gust, té una gran personalitat; es amarg i picant, amb aroma a tomàquet, poma o plàtan. Marida pràcticament amb tots els aliments.

Et recomanem que proves amb l’oli d’oliva verge extra picual  de Lacrima Olea, i preguntes alguna recepta de les pastes típiques del poble de Godall, així t’assegurem que quedaràs satisfet en tots els aspectes! Nosaltres te’n deixem una:

pastissets fets amb Oli verge extra Picual de l'Agrícola de Godall
pastissets del forn Sant Salvador de Godall

Pastissets:

-Ingredients: 3 tasses d’OOVE PICUAL, 2 tasses de moscatell/ aiguardent, 1 ou, 1 polsim de sucre, confitura a la qual se li posa ametlla i mel.

-Preparació: es mesclen tots els ingredients fins formar una massa compacta, inclús es  poden pastar a màquina. Seguidament es fan boles de 30/40 grams, es posen els trossets damunt de paper vegetal, i a sobre de cada bola se’n posa un altre. Després s’ha d’estirar la massa, es pot fer amb un corró. Al mig hi afegim la confitura, es plega per la meitat i es tanquen les vores fent la forma que més us agradi. Per acabar, es posa a una safata al forn, prèviament escalfat a 200 ºC i ho deixem 10 minuts. En treure’ls es deixen refredar i finalment s’arrebossa amb sucre i ja els podem degustar!