Mil·lenària: XIX Fira de l’oli i l’espàrrec

XIX Mil·lenària Fira de l’Oli i de l’Espàrrec de Godall, tot i la pandèmia continua el seu camí. Després que durant els dos darrers anys s’hagués de suspendre per la declaració de l’estat d’alarma, enguany l’organització ha decidit donar-li una empenta, amb la voluntat que la fira, tot i la situació actual, no s’aturi.

Entre altres novetats, la fira, que se celebrarà durant tot el cap de setmana del 12 i 13 de març, tindrà una nova ubicació, passant a realitzar-se pels carrers del poble, en lloc de centrar-la a la plaça de la Cooperativa com fins ara.

Concursos, demostracions, gastronomia, visites a molins antics… són algunes de les activitats que s’hi faran.

En l’apartat gastronòmic, cal destacar la participació de l’Escola de Cuina Villa Retiro i de Dani Jove Chef, qui farà una demostració en directe de la seva cuina combinant els millors olis d’oliva extra verge Lacrima Olea de l’Agrícola de Godall.

Events especials:


Dijous 10 de març a la sala d’actes de la Cooperativa de Godall

Jornada d’oleoturisme a les oliveres mil·lenàries

Jornada tècnica:

En el marc de la fira es celebrarà la jornada tècnica “Oleoturisme a les oliveres mil·lenàries del Territori Sénia”. Anirà a càrrec de la gerent de la Mancomunitat Taula del Sénia, Tere Adell i es presentaran algunes de les experiències turístiques que s’estan realitzant actualment i també es parlarà de projectes d’àmbit internacional que es preparen a altres territoris.


Dissabte 12 de març a les 18:30 a les instal·lacions de la Cooperativa de Godall

El xef de l’escola de cuina Villa Retiro elaborarà plats amb els olis Lacrima Olea.

L’Escola de Cuina Villa Retiro (2 estrelles Michelin) és un centre formatiu en hostaleria ubicat a l’Hotel Villa Retiro (5 estrelles), a Xerta (Terres de l’Ebre).


Dissabte 12 de març a les 10:45h

Xerrada “Godall: més de mil anys fent oli”

A càrrec de Miquel Subirats Villalbí. A continuació, es visitarà l’exposició de maquetes de molins d’oli antics de Pepe Bort Chavarría, posteriorment es realitzarà un tast d’olis de les oliveres mil·lenàries de la Cooperativa de Godall.

L’activitat acabarà amb una visita a l’antic molí d’oli de José Arnau.

La sortida de l’activitat es farà a l’estand de la Cooperativa.

A tots aquells que tingueu l’oportunitat de venir, us esperem els dies 12 i 13 de març a Godall.
Una salutació, i moltes gràcies per la vostra atenció.

links:

Mil·lenària: Fira de l’oli i l’espàrrec
Tenda online de l’Agrícola de Godall