Lacrima Olea Farga, el millor oli d’oliva verge extra afruitat madur (Premi CDO 2021)

Per segon any consecutiu, la Cooperativa de Godall, rep el premi al millor Oli d’Oliva Verge Extra Afruitat madur en la convocatòria que convoca anualment La Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus, mitjançant el Centre de Desenvolupament de l’Oli (CDO).

Aquest any, el premi ha estat per a la varietat Farga de la Agrícola de Godall (Lacrima Olea Farga). Cal recordar que l’any passat, la Cooperativa de Godall va rebre aquest mateix premi per la varietat morruda (Premi CDO 2020 al millor oli afruitat madur de la demarcació de Tarragona).

Tant l’oli guanyador enguany (farg) com el de l’any anterior (morrut), són dues varietats, juntament amb la sevillenca, que conformen la DOP Baix Ebre-Montsià.

15ena edició dels premis CDO.

Aquests premis, enguany arribaven a la 15a edició, i han tingut com a guanyadors de les altres dues categories premiades, per una part a l’Agrícola Sant Josep de Bot, amb el premi afruitat verd amarg, i a la Agrícola del Camp de Santa Bàrbara amb l’afruitat verd dolç.

Els premis es van lliurar al Palau Bofarull el divendres 17 de desembre i es van retransmetre en directe a través del canal de youtube (Retransmissió de l’acte de lliurament dels Premis CDO 2021).

Segon any consecutiu amb el premi al millor oli de la demarcació de Tarragona en la categoria d’afruitat madur.

Aconseguir durant dos anys seguits el màxim guardó i amb dues varietats diferents, ens posiciona com a referent en quant a qualitat dels nostres monovarietals.

Cal recordar que l’Agrícola de Godall comercialitza diferents línies de monovarietals de màxima qualitat.

Per una part trobem els que són exclusivament DOP Baix Ebre-Montsià:

OOVE morrut

OOVE farg (amb dues línies de comercialització: Farga i Farga Mil·lenària)

OOVE sevillenc

En quant a monovarietals que no són DOP:

OOVE picual

OOVE empeltre (conegut al nostre territori també com “aragonès”).

OOVE arbequí

Un reconeixement per a tots els que fan possible aquest oli de tanta qualitat

El president de l’Agrícola de Godall, el sr. Alexis Albiol, va agafar el torn de paraula durant l’acte d’entrega dels premis, per agrair als socis i treballadors de la Cooperativa de Godall, el seu incansable interès per aconseguir any rere any un oli de la màxima qualitat.

El premi CDO de l’Agrícola de Godall a la premsa:

Els olis d’oliva verge extra de les Terres de l’Ebre, els millors de les DOP de la demarcació (DIARI MES)

La Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus premien els millors olis d’oliva verge extra de les DOP de la demarcació (CANAL AJUNTAMENT)

Es premien els millors olis d’oliva verge extra de les DOP de la demarcació (INFOCAMP)

Es premien els millors olis d’oliva verge extra de les DOP de la demarcació (REUS DIGITAL)

La Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus premien els millors olis d’oliva verge extra de les DOP de la demarcació (REUS.CAT)

ELS OLIS GUANYADORS DEL PREMI AL MILLOR OLI D’OLIVA VERGE EXTRA AFRUITAT MADUR CDO 2021