La Cooperativa de Godall tanca 2020 amb un nou premi al seu oli morrut

L’oli morrut de l’Agrícola de Godall, guanyador com a millor oli d’oliva fruitat madur al concurs CDO

Aquest premi s’otorga com a reconeixement de la feina feta pels productors de la demarcació de Tarragona, un concurs on s’hi troben molins i olis excepcionals de les comarques de Tarragona, de les Terres de l’Ebre i del Baix Penedès registrades al Registre d’Indústries Agroalimentàries de Catalunya i incrites a les DOP’s Baix Ebre-Montsià, Terra Alta o Siurana.

“Lacrima Olea”, l’oli d’oliva Verge Extra produït a La Cooperativa de Godall, tanca l’any 2020 obtenint un nou premi. Aquest cop ha estat el monovarietal “Lacrima Olea Morruda (morrut)” que ha obtingut el premi al millor oli d’oliva de fruitat madur al concurs del Centre de Desenvolupament de l’Oli (CDO), organitzat per la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus. Es tracta d’un oli intens i equilibrat, amb tons picants, amargs i també dolços. Com el seu nom indica, és produeix a partir d’olives de la varietat Morruda (oli morrut), una de les tres autòctones de la DOP Baix Ebre-Montsià, juntament amb la sevillenca i la farga.


Aquest premi es suma als premis internacionals obtinguts per la Cooperativa de Godall aquest 2020, en el que ja havia aconseguit la medalla d’or Prestige Gold del prestigiós concurs TERRAOLIVO, Mediterranean International Olive Oil Competition, celebrat a Tel-Aviv, Israel, y també la medalla d’argent Silver Medal al concurs London International Oil Competition (London IOOC 2020), celebrat a Londres, Gran Bretanya. Aquests dos premis internacionals els va aconseguir amb un altre mono-varietal, en aquest cas “Lacrima Olea Mil·lenària” un oli Premium produït a partir de oliveres de la varietat Farga amb més de mil anys d’edat certificada, avui dia protegides per una legislació
específica i que la Cooperativa ha recuperat per a la producció.
Aquests guardons representen un pas important per a la visibilitat de l’oli verge extra de qualitat Premium elaborat per la Cooperativa de Godall sota la marca “Lacrima Olea”, una marca de recent creació, presentada al mercat el passat mes de març de 2020.
Els premis son, a més, un reconeixement específic per als varietals inclosos en la DOP Baix Ebre-Montsià, uns olis molt aromàtics i de gran complexitat organolèptica.


La Cooperativa de Godall es una petita cooperativa de la comarca del Montsià, que agrupa un centenar de famílies. El Montsià és una comarca dedicada preferentment al cultiu de l’oli des de fa més de mil anys. Per garantir una correcta traçabilitat dels seus productes, la Cooperativa gestiona directament tots els procediments de cultiu, recol·lecció, producció i distribució. Sense intermediaris.
Els cultius son tradicionals. No intensius. Els arbres tenen el seu espai, son grans i, en alguns casos, com hem dit, mil·lenaris.

altres articles externs sobre el premi:

Compra l’oli morrut guanyador del CDO’2020: