El picual de l’Agrícola de Godall guanya el primer premi del I Concurs d’Olis de la Fira de l’Oli Novell de Santa Bàrbara.

La Cooperativa de Godall, amb el seu oli monovarietal PICUAL, aconsegueix l’únic premi en la categoria NO D.O.P Baix Ebre – Montsià.

El primer concurs d’olis de la Fira de l’Oli Novell de Santa Bàrbara, comptava amb un total d’onze varietats d’oli que els responsables del Panell de Tast de la Generalitat de Catalunya van valorar.

Els representants del Panell de Tast van fer tres cates, amb les quals es puntúa totes les mostres presentades. El que aconsegueix major puntuació és la guanyadora.

En aquesta edició es premiaven dues categories. Millor oli D.O.P. Baix Ebre-Montsià, i millor oli NO D.O.P.

Concurs d’olis de la fira de Santa Bàrbara.

L’agrícola de Godall es va presentar a les dues categories, la primera amb la varietat MORRUDA i a la segona amb la varietat PICUAL (que recordem, no és una varietat D.O.P. de les nostres terres, tot i que l’Agrícola de Godall té una línia específica per a aquesta varietat que ens està donant tants bons resultats).

Stand amb l'oli de la Cooperativa de Godall, Lacrima Olea a la Fira de l'Oli de Santa Barbara

Segon premi al concurs d’olis per a l’oli Morrut de la Cooperativa de Godall.

D’aquestes dues mostres, al concurs d’olis D.O.P. Baix Ebre-Montsià, la varietat MORRUDA Lacrima Olea, va quedar segona classificada per darrera de la Farga presentada per la mateixa cooperativa de Santa Bàrbara.

ampolla morruda (morrut) lacrima olea cooperativa godall
ampolla d'oli picual de la Cooperativa de Godall , guanyadora del primer premi de la fira de l'oli de Santa Bàrbara.

Primer premi per a l’oli picual Lacrima Olea de Godall.

En l’apartat no D.O.P. la mostra PICUAL de l’Agrícola de Godall va quedar clarament guanyadora, al ser l’únic oli que va conseguir superar la puntuació del Panell de Tast de la Generalitat de Catalunya.

A l’entrega dels premis, va anar a recibir-lo el president de la Cooperativa Agrícola de Godall, el senyor Alexis Albiol.

Entrega de premis de la Fira de l'Oli de Santa Bàrbara (Lacrima Olea)

Estem molt satisfets dels premis que portem aconseguits darrerament, i això ens dona ànims per a seguir apostant per la qualitat de l’oli del nostre territori. Oli per cert, encara poc reconegut en altres indrets, però molt acceptat pels grans coneixedors del món de l’oli.