Coneixent un poc més als ambaixadors del col·loqui a la Boqueria: Godall, terra d’oliveres mil·lenàries i olis singulars.

L’activitat que organitza l’Agrícola de Godall i que es durà a terme al Mercat de la Boqueria de Barcelona aquest dilluns dia 21 de juny a les 12:00h té com a ambaixadors de luxe a 3 figures importants dintre el marc de la gastronomia, com són: Jeroni Castell, Ada Parellada i Tana Collados. Entre altres temes, s’explicaran els diferents usos i maridatges de les varietats DOP Baix Ebre-Montsià de Lacrima Olea i els nous olis elaborats enguany.

Passem a presentar més detalladament a cadascun dels participants.

TANA COLLADOS

Tana Collados.
Periodista i directora del programa ‘Gent de Mercats I Comerços’ de TV3.

Periodista especialitzada en alimentació i eno-gastronomia. Actualment dirigeix la sèrie documental Gent de Mercats i Comerços. Va començar en la ràdio i col·labora en mitjans escrits i digitals, però ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional a TV3. I a la televisió pública ha explorat tot tipus de temes relatius a l’alimentació i a la eno-gastronomia, transitant des del camp o la barca de pesca a les taules, i a través de diversos formats televisius. Reportatges amb les sèries Paisatges de Cuina i Sabors, i de més llarg format en el programa 30Minuts, la revista amb Al vostre gust, el show-cooking amb Cuines, i moltes notícies, reportatges i cròniques per als Telenotícies.

ADA PARELLADA

Ada Parellada.
Xef i propietària del reataurant Semproniana.

Filla d’una família de fondistes de Granollers, amb més de dos-cents anys d’ofici. Al 1993, va començar la seva aventura culinària en solitari obrint Semproniana, un local de menjars al mig de l’Eixample de Barcelona.
Al llarg d’aquests vint anys, amb el seu marit, han obert fins a sis restaurants.
La restauració ocupa la part central de la seva feina, però la complementa amb múltiples activitats professionals: col·labora amb diferents mitjans de comunicació, transmetent la necessitat de recuperar els hàbits culinaris a les llars, escriu llibres de divulgació culinària, realitza tallers, fa xerrades a pares que tenen interès en millorar l’alimentació en l’àmbit familiar i assessora restaurants. Actualment està molt involucrada en la lluita contra el malbaratament alimentari.

JERONI CASTELL

Jeroni Castell.
Xef del restaurant Les Moles (una estrella Michelin i dos Sols Repsol).

Jeroni no es va formar en cap escola d’hostaleria; la seva vocació va arribar tard i gairebé per casualitat, i la seva formació ha estat autodidacta.
La necessitat de cobrir la baixa sobtada del xef del restaurant familiar dels germans Castell va fer que Jeroni prengués la decisió de canviar la sala per a la cuina. Aquesta experiència temporal el va ajudar a adonar-se de la seva veritable vocació: la cuina.
Les primeres classes de cuina que fa el xef són en cursos dirigits a mestresses de casa, els dilluns a la tarda, el dia de descans al restaurant. Més tard gràcies a diversos cursos monogràfics, l’assistència a congressos gastronòmics i les estades d’uns dies a les cuines dels restaurants Can Bosch (1 Estrella Michelin), Via Veneto (1 Estrella Michelin) i Arzak (3 Estrelles Michelin), van fer que la cuina de Les Moles, en els inicis molt clàssica, es convertís en el que és avui, cuina d’autor, divertit i creatiu.
Jeroni Castell es va convertir ràpidament en un personatge molt popular:
El febrer de 2006 va gravar per primera vegada a TV3 el programa “CUINES” on repetiria el 2008 i el 2014. Posteriorment col•labora amb altres programes de televisió com GR del Canal 33, Collita pròpia de TV3 i Un país para comérselo de Televisió Espanyola.
La Guia Repsol premia el 2010 al Restaurant Les Moles amb un SOL Repsol, el màxim guardó gastronòmic del nostre país.
La Guia Michelin 2014 atorga l’Estrella Michelin al Restaurant Les Moles. La distinció gastronòmica més reconeguda d’Europa i també del món. Premi que el restaurant està renovant al llarg dels anys a partir d’aquest novembre de 2013.
La Guia Repsol li atorga el seu segon SOL Repsol en l’edició de 2020.

Podeu seguir la xerrada a través del link a l’streaming: https://www.lacrimaolea.com/boqueria

GODALL, TERRA D’OLIVERES MIL·LENÀRIES I OLIS SINGULARS

Godall, les oliveres i el oli. Arrelament del poble amb la cultura de l’oliva. Un poble unit al cultiu i la producció d’olis des de fa segles.

Com per tothom, la COVID19 ha estat un cop molt dur per el nostre poble.
Per culpa de la pandèmia, la Fira de l’Oli i Espàrrec de Godall, l’aparador per presentar en societat els nostres olis, no s’ha pogut celebrar ni al 2020 ni al 2021.

La cooperativa d’oli de Godall ha decidit fer front a la pandèmia des de la creativitat i la innovació. Així hem treballat en una nova imatge per els nostres olis i hem engegat una innovadora línia de treball, produint noves varietats d’oli (bio, monovarietals, aromatitzats mil•lenari etc.) potenciant la qualitat com eix principal per recuperar els hàbits de una alimentació sana i sostenible i la dieta mediterrània.

Aquesta sessió serà la oportunitat de presentar per primera vegada a Barcelona, en un marc incomparable com es el Mercat de la Boqueria, la nova imatge i les noves varietats dels olis de Godall de la ma de quatre grans professionals de la gastronomia de les Terres de l’Ebre i de Barcelona que compartiran els seus secrets a l’hora de cuinar o crear amb oli d’oliva o simplement com triar els olis segons els plats per degustar.