Article sobre l’oli mil·lenari Lacrima Olea a La Vanguardia

font: La Vanguardia

Avui mateix ha aparegut un article a la secció “COMER” de La Vanguardia titulat “Aceite milenario, el producto que puede ayudar a salvar los olivos monumentales”

Aquest article, ens descriu amb molt de detall, la problemàtica de les oliveres mil·lenàries i l’expoli continu al que són sotmeses.

Ramon Ferré (Secretari del consell rector de la Cooperativa de Godall), indica al mateix article que el negoci és sobretot per als intermediaris i empreses de jardineria especialitzades, on una olivera d’aquestes característiques el client final pot pagar perfectament uns 15.000€ mentre que al propietari n’hi hauran abonat no més de 2.000€. En el cas de les oliveres centenàries, el preu pagat al propietari encara és més ridícul, entre 100 i 500€ com a molt.

oliveres mil·leàries del Pou les Piques (Godall) (Cooperativa Agrícola de Godall)

La Cooperativa de Godall és una de les que produeix un oli encara poc conegut a nivell nacional com és l’oli mil·lenari de les oliveres fargues.

Aquest oli, (únic al món) s’extreu d’unes oliveres poc rentables. El cultiu i la recolecció han de ser manuals i a més, aquests arbres tenen una tendència pronunciada a la producció desigual, fent fruit normalment un any sí, un any no.

Per a que l’oli obtingut d’aquests arbres pugui ser rentable, hauria de ser venut a un preu molt més elevat que el de qualsevol altra varietat, i no diguem si ho comparem plantacions intensives o superintensives. L’ampolla de mig litre d’oli d’oliva mil·lenari de la varietat farga Lacrima Olea té un preu de 30€ enfront als 10€ que val la botella de tres quarts de qualsevol altra monovarietal amb DOP Baix Ebre – Montsià.

Podeu llegir tot l’article complert a aquest enllaç:

Aceite milenario, el producto que puede ayudar a salvar los olivos monumentales