Dia mundial de l’Olivera

La UNESCO va declarar el 26 de novembre com a Dia Mundial de l’Olivera, dia que coincidia amb aquell 26 de novembre de 1992 quan es va inaugurar el Consell Oleícola Internacional (COI) a Madrid, amb la finalitat de contribuir al desenvolupament sostenible i responsable de l’olivera, així com informar dels seus variats beneficis i fomentar-ne la protecció.

Consells per a consumir oli d’oliva

consells per a consumir oli d'oliva

L’oli d’oliva com la majoria d’aliments té un període de consum òptim. Els seus enemics naturals són la llum, l’aire i la calor.

Risotto d’espàrrecs i oli d’oliva

risotto d'espàrrecs i oli d'oliva - Escola de cuina Villa Retiro de Fran López

El xef Dani Jové, professor de l’Escola de Cuina Villa Retiro, va preparar en exclussiva per a la Fira Mil·lenària de Godall, una recepta de risotto amb espàrrecs i oli d’oliva Lacrima Olea (en aquest cas, va escollir el COUPAGE D.O.P Baix Ebre-Montsià).

Fira Mil·lenària Virtual de l’oli i l’espàrrec de Godall 2021

XVIII Mil·lenària. Fira de l'oli i l'espàrrec de Godall

Després que l’any passat s’hagués de suspendre la Fira de l’oli i l’espàrrec de Godall,  enguany l’organització ha decidit donar-li una empenta, amb la voluntat que la fira no s’aturi. La fira Mil·lenària, enguany serà exclusivament virtual i no durarà un cap de setmana sinó que, durant tot l’any 2021 …

Llegir més

Etiquetatge de l’oli d’oliva. El valor de les etiquetes

coc de massana

L’oli forma part de la nostra cultura culinària, per això és important escollir-ne un de qualitat i que aporti els màxims beneficis. A l’hora de la compra ens hem de fixar en les etiquetes dels envasos i sabrem les propietats nutricionals de cadascun.

La Cooperativa de Godall tanca 2020 amb un nou premi al seu oli morrut

premi cdo 2020 a l'Agrícola de Godall pel seu oli morrut Lacrima Olea

L’oli morrut de l’Agrícola de Godall, guanyador com a millor oli d’oliva fruitat madur al concurs CDO.
Aquest premi s’otorga com a reconeixement de la feina feta pels productors de la demarcació de Tarragona, un concurs on s’hi troben molins i olis excepcionals de les comarques de Tarragona, de les Terres de l’Ebre i del Baix Penedès registrades al Registre d’Indústries Agroalimentàries de Catalunya i incrites a les DOP’s Baix Ebre-Montsià, Terra Alta o Siurana.